Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

2-daagse Masterclass

Fytotherapie voor dieren – van theorie naar praktijk

Speciaal voor studenten vanaf het derde leerjaar (Plus opleiding) en afgestudeerde Plus-therapeuten heeft Silverlinde in samenwerking met Monique van Riel een inspirerend en verdiepend DOE-programma opgezet. Je gaat zelf actief aan de slag onder begeleiding van de docenten met de reeds opgedane kennis en expertise.

Inhoud lesdag 1:

Op het landgoed van Silverlinde worden mooie kruiden verzameld, welke onder begeleiding van de docent verwerkt zullen worden tot krachtige oliën en tincturen.
Na afloop van dag 1 volgen twee huiswerkopdrachten:

  • het maken van een zalf
  • het uitwerken van een casus

Inhoud lesdag 2:

Tijdens de tweede lesdag worden reële casussen uitgenodigd naar Silverlinde te komen. Margriet Cremers en Monique van Riel begeleiden samen deze dag.

  • Blok 1 – bespreking huiswerkopdrachten, uitwisselen en presenteren gemaakte zalven en uitwisselen van kennis aangaande casuïstiek
  • Blok 2, 3 en 4 – reële casus

Na afloop van de casus wordt – zoals op een vakintegratie dag – met elkaar geëvalueerd over de mogelijke behandelmethoden met kruiden. Dus: welk kruid is waarom wel/niet inzetbaar en in welke verwerkingsvorm.
Na afloop beschik je over een eigen huisapotheek met diverse kruidenmiddelen voor dieren.

 

Data *
Tijd van 09.00 tot 16.00 uur
Locatie Silverlinde – Landgoed Yzer Heck – Breda
Docenten

Monique van Riel
Vakdocent fytotherapie Silverlinde
Monique is afgestudeerd Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut en Veterinair Natuurgeneeskundig Consultant. Ze heeft de hele wereld afgereisd om kruiden te bestuderen.

Margriet Cremers-Dudok van Heel
Vakdocent in o.a. Aromatherapie, Diergedrag, Bachbloesemtherapie bij Silverlinde.
Werkzaam als natuurgeneeskundig diertherapeut in de veterinaire praktijk van Silverlinde, schrijfster van diverse boeken over dieren.

Deelnemers Alleen toegankelijk voor studenten vanaf het 3e leerjaar Plusopleiding, Silverlinde Plus-therapeuten. Evt. andere vooropleiding in overleg.
Prijs € 250,=
Meldt u zich langer dan 6 weken voor aanvang aan dan ontvangt u 10% korting op het totale cursusbedrag.
CRKBO Silverlinde staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.
BCND Silverlinde wordt door de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND) erkend als bij- en nascholingsinstituut.

Aanmelding en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze cursus kan via de mail: chantal@silverlinde.com of telefonisch: 076-5424688

Cursussen vinden alleen doorgang bij minimale aanmelding van 8 deelnemers, tenzij anders vermeld.

* Mocht het zo zijn dat u belangstelling heeft voor een cursus die al gegeven is, op een dag staat dat u niet kunt of die al helemaal vol zit, laat het ons dan weten: 
telefoon: 076-5424688 of email: chantal@silverlinde.com.
Vaak staan nieuwe cursussen al ingepland voor het volgende seizoen, maar zijn ze nog niet verwerkt op onze website. Wij kunnen u dan wel al plaatsen op de deelnemerslijst zodat u verzekerd bent van een plaatsje.
Ook kunt u ons verzoeken contact met u op te nemen zodra we een bepaalde cursus gaan organiseren.

Icoontje van SilverlindeGeïnteresseerd?

Neem dan nu contact met ons op!

Telefoon076 54 24 688
E-mailchantal@silverlinde.com