Tekst: Ilse Koolmoes (student 3de jaar plusopleiding) 

Hoe ben ik bij Silverlinde terecht gekomen?

Toen ik 17 was zat ik in het laatste jaar van de HAVO en zo goed als al mijn klasgenoten wisten al welke opleiding ze hierna wilde gaan doen. Na heel wat opendagen bezocht te hebben, waaronder ook die van de Silverlinde, was ik eigenlijk nog geen stap verder gekomen. Ik wist heel goed wat ik niet wilde, maar er bleef nog zo veel over dat zelfs een richting kiezen al te lastig was op dat moment.

Ik ben altijd gek geweest op dieren, maar of ik hier ook echt een opleiding in wilde gaan volgen en later mee wilde gaan werken was ik nog helemaal niet zeker van. Ik besloot om een tussenjaar te nemen. In dit jaar heb ik veel gewerkt en na heel lang twijfelen besloten om naar Australië te gaan. Daar heb ik een jaar lang de tijd gehad om te reizen en dat af te wisselen met werk. En zelfs aan de andere kant van de wereld bleef ik onbewust de hele tijd dier gerelateerd werk uitzoeken. Toen het bijna tijd was om terug te gaan naar Nederland zat er nog maar één opleiding in mijn hoofd, en dat was de opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeut van de Silverlinde.

Tijdens het eerste contact werd er gelijk al heel fijn met me meegedacht. Ik kon een instroom traject volgens, waardoor ik in december 2019 begon en rustig mijn laatste twee maanden werk in Australië kon afmaken. Ik zit nu inmiddels in mijn derde jaar van de opleiding. Soms is het even hard werken en vooral omdat ik naast één keer per week les mezelf moet zien te motiveren om toch het grootste deel thuis te doen. Gelukkig staat er altijd iemand klaar om mee te overleggen, al is het over de lesstof, de planning van de zelfstudie uren of als ik ineens weer het plan heb om een paar maanden naar het buitenland te gaan. Zo zat ik afgelopen schooljaar voor twee maanden in Zweden en dit schooljaar ben ik ook weer twee maanden naar het buitenland. Zo volg ik al anderhalve maand mijn lessen online vanuit een wildreservaat in Namibië. Dat had niet gekund als Silverlinde niet zo open zou staan voor andere opties. En daarnaast wordt er ook echt met jou als student meegezocht naar een oplossing.

Het wildlife reserve waar ik nu vrijwilligerswerk doe houd zich naast behoud van natuur en de oorspronkelijke wilde dieren, voornamelijk bezig met projecten om de zwarte neushoorn uit de lijst met bedreigde diersoorten te halen. Hiervoor heb ik een fund-raiser opgezet.  Deze tref je hieronder aan. Je helpt mij maar vooral de neushoorns enorm. Dank voor je bijdrage! 

Inzamelingsactie van Ilse Koolmoes : Help the Black Rhino (gofundme.com)