Meneer pauw…

Tekst: Margriet Cremers

Pauwen, wat kun je daar toch gemakkelijk van houden… Ze scharrelen over je erf, in het voorjaar zijn ze zo prachtig dat ze verslavend zijn om naar te kijken. In de zomer kun je genieten van de – vaak hele knappe – mamma’s en in de herfst van het opgroeiende grut. Ook in de herfst laat Meneer Pauw zijn veren vallen en zo heb je in de in de winter nog schitterend “beelden van” de pauw in je huis. Hun roep, als er een regenbui aan komt, helpt je om alles op tijd binnen te zetten.

Onze pauwen, ik genoot ervan! Ze waren wild en toch een beetje tam. TE tam helaas want ze ontwikkelden een voorliefde voor auto’s. Vooral de auto’s van studenten. Meer dan eens vlogen ze op het dak van een auto. Op zich niet zo heel erg, maar als de lessen voorbij waren en de studenten naar buiten liepen, dan voelden de pauwen zich betrapt. Razendsnel vlogen ze op. Daarmee zich afzettend op het autodak. Helaas… slecht voor de lak.

Toen de verzekeraar het welletjes vond konden er helaas geen pauwen EN studenten op Silverlinde zijn. Maar hun prachtige trots, straalt af op 25 jaar opleidingen!