Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Fysiotherapie veterinair

Bewegen en bewegingsvrijheid zijn voor dieren nog belangrijker dan voor mensen. Een dier zal dan ook zo lang mogelijk eventuele functie beperking en/of pijn van het bewegingsapparaat negeren of bagatelliseren. De combinatie tussen eigenaar en dier is invloedrijk. Soms is de beweging van een eigenaar dusdanig beperkt dat dit invloed heeft op het dier.

Een goed inzicht in de manier waarop het dier het bewegingsapparaat gebruikt kan in veel gevallen een overbelasting of verkeerde belasting voorkomen of beperken.
Bij beperkingen welke het gevolg zijn van verstappen, stoten of revalidatie is in veel gevallen een professioneel advies meer dan zinvol.

Silverlinde werkt samen met Rosalie van Eck. Zij is para-veterinair fysiotherapeut. Rosalie heeft een enorme passie voor het- zo goed mogelijk- laten functioneren van het bewegingsapparaat. Zij beperkt zich daarom niet alleen tot de fysiotherapie, maar maakt ook gebruik van de fasia therapie (bindweefsel massage) en dry needling. 

Fysiotherapie bij Silverlinde

De inzet van fysiotherapie voor uw dier kan als advies voortkomen uit een natuurgeneeskundig consult. Ook kan het ingezet worden op u eigen verzoek.
Rosalie bespreekt na een uitgebreide intake met u, haar bevindingen en stelt zij een behandeltraject aan u voor. In sommige gevallen kan het volstaan met uitleg van een aantal oefeningen welke u zelf met uw dier kunt doen. Soms is er sprake van een vervolgtraject. Doel van Rosalie is in eerste instantie gericht op pijn vermindering en, daaruit volgend, functie herstel.

Fysiotherapie op locatie

Met name bij paarden kan het verzoek ontstaan om Rosalie op locatie te laten komen voor fysiotherapie. Vraag gerust naar de mogelijkheden via [email protected] of bel ons via 076-5424688.

Tarieven

Consult: € 75,-
Consult paard op locatie: In overleg

Icoontje van SilverlindeAfspraak maken?

 

Telefoon076 54 24 688
E-mail[email protected]