Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!


Vaccineren van uw dier

Vaccinaties bij honden zorgen er voor dat een dier beschermd is tegen een aantal dodelijke (hondenziekte, parvo en besmettelijke hepatitis) maar ook gewoon “lastige” ziektes zoals kennelhoest. Bij katten zorgen de entingen voor bescherming tegen kattenziektes zoals kattenziekte en niesziekte.

Waarom een vaccicheck

Uit onderzoek is gebleken dat antilichamen tegen bepaalde ziektes langer blijven bestaan in het lichaam dan werd gedacht. Dit heeft als gevolg dat niet ieder jaar en zelfs niet iedere 3 jaar uw dier tegen die ziektes hoeft te worden geënt. Dieren die slecht reageren op entingen, oude of zieke dieren hebben daar natuurlijk baat bij maar ook dieren waarvan de eigenaar niet wil over-vaccineren. Ook blijken antistoffen van de moeder veel langer in de meeste pups/kittens aanwezig te blijven waardoor te vroeg enten geen nut heeft en zelfs tegen kan werken. 

Hoe werkt het

Om te kunnen bepalen wat een dier nu echt nodig heeft aan vaccinaties, kan er met een klein beetje bloed een titerbepaling worden gedaan. In het bloed kan de specifieke afweer tegen een ziekte worden gemeten. De uitslag laat zien wat uw dier eventueel nodig heeft aan vaccinaties. Indien uw dier op dat moment geen vaccinaties nodig heeft, wordt een advies gegeven wanneer u de vaccicheck weer kunt laten uitvoeren. Afhankelijk van de gezondheid en leeftijd van uw dier en de uitslag van de test kan dit van enkele maanden tot wel 3 jaar later zijn.

Individuele vaccicheck consult

Tijdens een individueel vaccicheck consult is er ruime tijd om samen met de dierenarts en natuurgeneeskundig diertherapeut de gezondheid van uw dier(en) door te nemen. De dierenarts zal aan het begin van de afspraak een gezondheidscheck uitvoeren en een kleine hoeveelheid bloed bij uw dier afnemen.

Zodra dit is gebeurd zal de test uitgevoerd worden op de achtergrond en is er tijd om vragen te stellen, overleg en advies te krijgen van onze natuurgeneeskundig diertherapeut wat voor uw dier specifiek van toepassing is.

Vaccicheck cluster

Wij bieden ook een andere optie. Dit is een vaccicheck cluster, de zogenoemde titersessie. Tijdens dit cluster ontvangen wij minimaal 6 tot maximaal 12 dieren in onze praktijk. Eén voor één gaat u met uw dier naar binnen en wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen bij uw dier. Zodra iedereen is geweest wordt de test uitgevoerd (25 min).

Tijdens het wachten op de uitslag van de test maken we het aangenaam en is er koffie en thee, en kunnen de dieren eventueel samen spelen. Als de uitslag bekend is gaat u weer één voor één de praktijk binnen en wordt de uitslag en het advies met u besproken. Er is op dat moment direct gelegenheid om een eventuele vaccinatie te laten uitvoeren. De cluster vind altijd plaats op een specifiek aangegeven datum en tijdstip en is tegen gereduceerd tarief.

De eerstvolgende vaccicheck cluster vindt plaats op:
maandag 13 maart om 14.30 uur 

 

U kunt zich via praktijk@silverlinde.com aanmelden of telefonisch via 076-5424688. 

Meer informatie

Als u twijfelt voor welke twee van de mogelijke vaccicheck routes u wilt kiezen, of u heeft hier nog verder vragen over, neem dan gerust contact met ons op via praktijk@silverlinde.com of telefonisch via 076-5424688.

Tevens kunt u meer informatie vinden op de site van vaccicheck: www.vaccicheck.nl

Tarieven

Speciale vaccicheck cluster – gereduceerd tarief: € 40,00 per dier

Individuele vaccicheck consult incl. verslag (dierenarts en natuurgeneeskundig diertherapeut 45 min)
bij 1 dier: € 87,00
bij 2 dieren: € 65,00 per dier
bij 3 dieren of meer: € 55,00 per dier

Vaccinaties: € 30,00 per enting

 

Icoontje van SilverlindeAfspraak maken?

Neem dan nu contact met ons op!

Telefoon076 54 24 688
E-mailpraktijk@silverlinde.com