Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!


Vaccineren van uw dier

Vaccinaties bij honden zorgen er voor dat een dier beschermd is tegen een aantal ernstige ziektes zoals hondenziekte, parvo en besmettelijke hepatitis, maar ook gewoon “lastige” ziektes zoals kennelhoest. Bij katten zorgen de entingen voor bescherming tegen ziektes zoals kattenziekte en niesziekte.

Waarom een vaccicheck

Uit onderzoek is gebleken dat antilichamen tegen bepaalde ziektes langer blijven bestaan in het lichaam dan werd gedacht. Dit heeft als gevolg dat niet ieder jaar en zelfs niet iedere 3 jaar uw dier tegen die ziektes hoeft te worden geënt. Dieren die slecht reageren op entingen, oude of zieke dieren hebben daar natuurlijk baat bij, maar ook dieren waarvan de eigenaar niet wil over-vaccineren. Ook blijken antistoffen van de moeder veel langer in de meeste pups/kittens aanwezig te blijven, waardoor te vroeg enten geen nut heeft en zelfs tegen kan werken. 

Hoe werkt het

Om te kunnen bepalen wat een dier nu echt nodig heeft aan vaccinaties, kan er met een klein beetje bloed een titerbepaling worden gedaan. In het bloed kan de specifieke afweer tegen een ziekte worden gemeten. De uitslag laat zien wat uw dier eventueel nodig heeft aan vaccinaties. Indien uw dier op dat moment geen vaccinaties nodig heeft, wordt een advies gegeven wanneer u de vaccicheck weer kunt laten uitvoeren. Afhankelijk van de gezondheid en leeftijd van uw dier en de uitslag van de test kan dit van enkele maanden tot wel 3 jaar later zijn.

Vaccicheck cluster

Wij werken met cluster afspraken voor de vaccicheck. Door eerst van de aangemelde dieren bloed af te nemen en deze gelijktijdig in de ca. 25 minuten durende tester te zetten, wordt efficiënter gewerkt en kunnen we de titerbepaling goedkoper aanbieden.
Eén voor één gaat u met uw dier naar binnen en wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen bij uw dier. Zodra iedereen is geweest, wordt de test uitgevoerd.

Zodra de test klaar is, worden de uitslagen beoordeeld en in de boekjes bijgeschreven. Afhankelijk van het aantal deelnemende honden duurt dat 10- 30 minuten.
Tijdens het wachten maken we het aangenaam. Er is koffie en thee en er wordt informatie en ervaring uitgewisseld. Uiteraard kunt u gedurende deze wachtperiode ook – met anderen of alleen – even een wandeling maken met uw hond.

Als de uitslag bekend is, gaat u weer één voor één de praktijk binnen en wordt de uitslag en het advies met u besproken. Er is op dat moment direct gelegenheid om een eventuele vaccinatie te laten uitvoeren. De cluster vindt altijd plaats op een specifiek aangegeven datum en tijdstip en is tegen gereduceerd tarief.

Tijdens deze vacci-cluster dag kunt u desgewenst ook een afspraak maken voor alleen vaccinaties. Bijvoorbeeld tegen Leptospirose of Rabiës.

De eerstvolgende vaccicheck cluster vindt plaats op:
vrijdag 29 november om 13.00 uur 

U kunt zich via praktijk@silverlinde.com aanmelden of telefonisch via (076) 54 24 688. 

Meer informatie

U kunt tevens meer informatie vinden op de site van vaccicheck:  www.vaccicheck.nl

Tarieven

Vaccicheck cluster:   € 45,-  per dier

Vaccinaties:   € 30,-  per enting

 

Icoontje van SilverlindeAfspraak maken?

 

Telefoon076 54 24 688
E-mailpraktijk@silverlinde.com