1Duur workshop: 2 uur
Wat mag je je verwachten van de workshop yoga voor mens en hond?

Tijdens deze workshop werken we samen met de hond, ieder naar eigen behoefte en vermogen. SAMEN werken met je hond is een plezier voor hond en baas. Dit plezier staat bij deze workshop centraal. ONTspannen door INspannen zoals wij het zien. Synchroon werken is een optie om naar te streven. Hond en baas nemen dan dezelfde yoga houding aan op hetzelfde moment. Bekende yoga  houdingen  zoals downward dog,  upward dog, happy baby etc. zijn oefeningen welke onze honden dagelijks uitvoeren. De humane yoga is erop gebaseerd!

Voor wie?

De les wordt gegeven  op een -voor ieder aangepast- niveau. Instappen is op elk moment is mogelijk. Jij als eigenaar hoeft dus  geen ervaring te hebben met yoga. De yoga poses worden je tijdens deze workshop duidelijk uitgelegd.

Alleen voor rustige honden? Integendeel… Stuiterballen, angstige honden, assertieve honden én rustige honden.. het is voor allen geschikt en allen hebben er baat bij.

Hoe werkt het?

We werken met een beperkt aantal honden.  Als het weer het toelaat, heerlijk buiten in de rust en stilte van het mooie landgoed. Bij kouder weer wordt de workshop gegeven in een van onze leslokalen. Voorafgaand aan de les laten we de honden even kennis maken door aangelijnd een klein stukje te “wandelen”. Daarna zoekt iedereen een plaatsje. De docent helpt met de juiste combinaties naast elkaar en/of het afbakenen van een apart stukje als dat nodig is voor jouw hond.

We starten dan eerst met wat losmaak oefeningen voor de mens. De honden acclimatiseren ondertussen wat. Daarna wat oefeningen voor de hond en verloopt de les verder: afwisselende inspanning voor mens en hond. Alles op ieders eigen niveau. We eindigen de les met een ontspanningsoefening.

Wat heb je nodig?

Voor de hond: kleedje of matje waarmee hij/zij vertrouwd is. Wat beloningssnoepjes. Een lijn (niet te lang) en een halsband. Tuigje mag maar is minder “vrij”.

Voor de mens: Als het mogelijk is graag je eigen matje meenemen. Silverlinde heeft echter wat matjes beschikbaar indien nodig.

Data:

Voorlopig staan er geen nieuwe data gepland

Prijs:

€ 45,- per deelnemer

Aanmelden en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze workshop kan via de mail: info@silverlinde.com of telefonisch: 076-54244688. De workshop vind alleen doorgang bij minimale aanmelding van 6 deelnemers.