Duur workshop: 2 uur 

Wat mag je je verwachten van de workshop Familieopstelling voor je (huis)dier

Deze workshop is gevuld met een stukje theorie over (familie)opstellingen waarin je uitleg krijgt wat de basis is van opstellen, in welke vormen je kunt opstellen, wat het kan doen en wat voor inzichten het kan geven in het gedrag en de plek welke je huisdier inneemt. Na de theorie gaan we in de praktijk ervaren hoe het voelt en wat het voor je kan betekenen. Middels een opstelling met mensen als representanten (ook voor het dier wordt een mens opgesteld) kun je naast de huidige leefsituatie van het dier ook zijn/haar systeem van herkomst opstellen.

Hierdoor krijg je een  uniek inkijkje in de gevoels/energie wereld van je dier waardoor je inzichten krijgt die in het dagelijkse leven onzichtbaar zijn. Het biedt een mogelijkheid om onverwerkte gebeurtenissen te verwerken en kan ervoor zorg dragen dat je door de nieuwe inzichten anders met je dier om kan gaan waardoor gedragsverandering mogelijk wordt.

Stukje informatie over Familieopstellingen:
Familieopstellingen is gebaseerd op de 3 basiswetten:
Plek: iedereen heeft recht op een plek in het (familie)systeem
Ordening: naast de plek in het systeem is ook de volgorde van belang.
Balans: nemen en geven hoort in balans te zijn.

Tevens bestaan er 3 vormen van een geweten:
Het persoonlijk geweten
Het groepsgeweten
Het geheel

het geheel is alles omvattend en gaat voor het groepsgeweten. Het groepsgeweten is het in stand houden van het systeem en gaat boven het persoonlijk geweten. Het persoonlijk geweten zorgt ervoor dat we bij een groep blijven horen of er uit weggaan. Het persoonlijk geweten zorgt voor conflicten . Het verlaten van een systeem/de groep gaat gepaard met gevoelens van schuld en onschuld.

Dieren zijn van nature zo ingesteld dat het voortbestaan van de groep prioriteit heeft. Hun persoonlijk geweten staat ten dienste van de groep/systeem. Het persoonlijk geweten van de mens staat steeds meer in het teken van het individu en is door de tijd heen minder verbonden met de groep (het systeem/de familie)

Dieren zijn echter nog steeds verbonden met hun systeem van herkomst. Echter halen wij mensen het dier al vrij snel uit hun systeem van herkomst. Het dier komt in een systeem terecht wat van nature anders is, zeker als het een huisdier betreft wat tussen de mensen leeft. Omdat het dier zich voegt naar het groepssysteem en zichzelf ten dienste stelt hieraan, kan het problemen opleveren omdat het persoonlijk geweten van de mensen in dat systeem heel anders werkt dan het dier zijn eigen geweten.

Middels het opstellen van je dier en de mensen dieren om hem/haar heen krijg je een beeld en informatie wat een heel ander inzicht geeft en handvatten kan bieden om het  gedrag beter te begrijpen of/en er anders mee om te gaan. Tevens kan het zo zijn dat door de opstelling de oorzaak van het probleem  zichtbaar wordt doordat we in een opstelling ook de herkomst van het dier kunnen opstellen. De gevoelens en energie worden inzichtelijk gemaakt, iets wat in het dagelijkse leven in het systeem onzichtbaar is. Deze manier biedt dan een mogelijkheid voor het dier om onverwerkte gebeurtenissen te verwerken en brengt bij de eigenaar (meer of anders) begrip voor het gedrag waardoor een andere manier van omgang met het dier vaak wel mogelijk is.

Data workshop:

Er staan nog geen nieuwe data gepland in 2021.

Prijs:

€ 25,- per deelnemer

Aanmelden en aanvullende informatie:

Aanmelden voor deze workshop kan via de mail: info@silverlinde.com of telefonisch: 076-54244688. De workshop vind alleen doorgang bij minimale aanmelding van 6 deelnemers.