Kinder kruiden workshop

Ben jij fan van dieren en de natuur? Hou je van koken, bereiden van zalfjes en ben je niet bang om vies te worden en wat nieuws uit te proberen? Dan is onze kinderworkshop zeker iets voor jou!

Op zaterdag 6 juli a.s. ga je op het landgoed onder begeleiding van Bea Logtenberg aan de slag met van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Er worden cosmetische producten gemaakt zoals bijvoorbeeld een geurolie en lippenbalsem met goudsbloem olie. Je gaat kruiden op het landgoed verzamelen waar je onder begeleiding een deel van de lunch mee zult bereiden. Denk onder andere aan een pesto van zevenblad, duizendblad en kruidenboter.

Indeling workshop:

  • 10.00– 10.15 uur Ontvangst
  • 10.15 – 12.15 uur Uitleg van de dag en verzamelen van de kruiden en verwerken tot een lekkere lunch
  • 12.15 – 13.15 uur Gezamenlijke lunch & ruimte om kennis te maken met de Silverlinde dieren (geit, paard, hond, kip)
  • 13.15 – 15.00 uur Cosmetische producten bereiden

Uiteraard mag je de gemaakte producten aan het einde van de dag mee naar huis nemen. Een dag boordevol nieuwe kennis en kunde! Ben jij erbij?

Datum Zaterdag 6 juli 2024 van 10 tot 15.00uur
Docent Bea Logtenberg; is herborist en initiatiefnemer en moestuincoach  van de Tieketuin in IJzendijke. Daar geeft ze met andere vrijwilligers wekelijks natuur- en moestuinles aan de kinderen van groep 6. Naast de moestuin gaat het ook over eetbare natuur en verwerken we planten tot allerlei bruikbare producten.
Prijs Kosten: € 50,00  incl. eten/drinken en materialen