Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Wormonderzoek / mestonderzoek

Silverlinde is er een fervent voorstander om alleen waar nodig gebruik te maken van reguliere middelen.

Door een mest/ontlastingsonderzoek uit te voeren, kan de preventieve toediening van wormmiddelen bijna geheel worden voorkomen. Wij kunnen dit uitvoeren voor dieren zoals hond, kat, paard, ezel, geit, konijn, schaap, en vogels.

Hoe werkt het

  • U vraagt een mest/ontlastingskit aan en ontvangt deze, samen met een formulier met wat vragen, via de post.
  • U verzamelt wat mest/ontlasting en bewaart- en verzendt- deze conform de -bij de kit geleverde- instructies.
  • U levert de envelop, middels normale postbezorging, bij ons aan. Het onderzoek wordt dan zo spoedig mogelijk door ons uitgevoerd.
  • U krijgt de uitslag en advies per mail toegezonden.

Indien de uitslag aantoont dat er sprake is van een te hoge wormbelasting is in sommige gevallen een natuurlijke aanpak nog zinvol en verantwoord. Bij heftige belasting echter zal meestal een regulier middel worden geadviseerd.

Afhankelijk van de diersoort wordt onderzocht of er ontwormd moet worden op o.a. de kleine- en grote bloedworm, de spoelworm, de lintworm, de aarsworm, de veulenworm, de haakworm, de strongyloides en de zweepworm.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of u heeft u naar aanleiding van het lezen nog meer vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 076 – 54 24 688 of per mail via praktijk@silverlinde.com 

Tarieven

Onderzoek herbivoren (o.a. paarden, ezels, schapen, koeien en geiten) middels de McMaster methode. De McMaster methode is dé juiste methode voor het opsporen van de meest voorkomende maag-darmwormen bij herbivoren.

1 dier: €16,50
2 – 5 dieren: €15,00 per dier
6 – 10 paarden:€13,50 per dier
>10 paarden:€12,50 per dier

Onderzoek carnivoren/omnivoren (o.a. honden, katten, varkens en vogels/kippen) middels de mini-FLOTAC techniek. De mini-FLOTAC methode is de juiste methode voor het opsporen van de meest voorkomende maag-darmwormen.

1 dier:€22,50
2 – 5 dieren:€21,00 per dier
6 – 10 dieren: €20,00 per dier
>10 dieren:€19,00 per dier

 

Icoontje van SilverlindeAfspraak maken?

Neem dan nu contact met ons op!

Telefoon076 54 24 688
E-mailpraktijk@silverlinde.com

Een passende behandeling voor uw dier?
Wij staan voor u klaar!