Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Wormonderzoek / mestonderzoek

Silverlinde is er een fervent voorstander om alleen waar nodig gebruik te maken van reguliere middelen.

Door een mest/ontlastingsonderzoek uit te voeren, kan de preventieve toediening van wormmiddelen bijna geheel worden voorkomen. Wij kunnen dit onderzoek uitvoeren voor dieren zoals hond, kat, paard, ezel, geit, konijn, schaap, alpaca en vogels.

Hoe werkt het

  • U vraagt een mest/ontlastingskit aan en ontvangt deze, samen met een vragenformulier, via de post.
  • U verzamelt wat mest/ontlasting en bewaart- en verzendt- deze conform de -bij de kit geleverde- instructies.
  • U levert de envelop, middels normale postbezorging, bij ons aan. Het onderzoek wordt dan zo spoedig mogelijk door ons uitgevoerd.
  • U krijgt de uitslag met het daarbij behorende advies per mail toegezonden.

Indien de uitslag aantoont dat er sprake is van een te hoge wormbelasting is in sommige gevallen een natuurlijke aanpak nog zinvol en verantwoord. Bij heftige belasting echter zal meestal een regulier middel worden geadviseerd.

Afhankelijk van de diersoort wordt onderzocht of er ontwormd moet worden op o.a. de kleine- en grote bloedworm, de spoelworm, de lintworm, de aarsworm, de veulenworm, de haakworm, de strongyloides en de zweepworm. Uiteraard zijn uitgebreidere onderzoeken mogelijk (zie onderaan de pagina).

Meer informatie

Wilt u meer informatie of u heeft u naar aanleiding van het lezen nog meer vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 076 – 54 24 688 of per mail via praktijk@silverlinde.com

Tarieven

Onderzoek herbivoren (o.a. paarden, ezels, schapen, geiten, koeien en alpaca’s) middels de McMaster methode. De McMaster methode is dé juiste methode voor het opsporen van de meest voorkomende maag-darmwormen bij herbivoren.

1 dier: €16,50
2 – 5 dieren: €15,00 per dier
6 – 10 paarden: €13,50 per dier
>10 paarden: €12,50 per dier

 

Onderzoek carnivoren/omnivoren (o.a. honden, katten, varkens en vogels/kippen) middels de mini-FLOTAC techniek. De mini-FLOTAC methode is de juiste methode voor het opsporen van de meest voorkomende maag-darmwormen.

1 dier: €22,50
2 – 5 dieren: €21,00 per dier
6 – 10 dieren: €20,00 per dier
>10 dieren: €19,00 per dier

Aanvullende onderzoeken:
Giardia onderzoek
Lintworm onderzoek
Leverbot onderzoek
Longworm onderzoek
Aarsmaden onderzoek
Ontlasting controleren op zand

Wilt u gebruik maken van een van deze aanvullende onderzoeken neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u adviseren over het juiste  onderzoek bij het betreffende klachtenbeeld. 

 

Icoontje van SilverlindeAfspraak maken?

 

Telefoon076 54 24 688
E-mailpraktijk@silverlinde.com