High power laser therapie heeft zijn sporen al langere tijd verdiend in de humane geneeskunst. Eerst als therapie bij operaties, later ook voor het behandelen van wonden, pees-gewrichtsaandoeningen, huidklachten en pijnklachten. Dierenartsen praktijken en dierfysio praktijken maken inmiddels ook graag gebruik van deze therapie. De laser therapie is volstrekt pijnloos voor het dier. Het dier zit, staat of ligt, naar eigen keuze tijdens de behandeling van gemiddeld 10-20 minuten. Middels een handdiode wordt het laser licht op de te behandelen plek gebracht. De kracht van het laser ligt dringt diep door in de weefsel. De werking van het licht stimuleert de cel-activiteit. Meer activiteit van de cellen, stimuleert genezing en vermindert pijn en zwellingen.

Silverlinde combineert de HPLT met bio resonantie therapie. Deze therapie kan namelijk niet alleen een ondersteuning zijn bij de diagnostiek, maar kan ook therapeutisch/behandelend worden ingezet. Dieren ervaren de behandeling van resonantie met laser als erg prettig.

Een eigenaar kan rechtstreeks contact met ons opnemen om te overleggen of laser behandelingen effectvol kunnen zijn voor zijn of haar dier. Lasertherapie kan ook worden ingezet op basis van verwijzing. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een algemeen, natuurgeneeskundig consult, of op verwijzing van bijvoorbeeld dierenarts of fysio therapeut.